Наукові напрямки

Тематика наукових досліджень:

  • наукові основи вдосконалення технології продуктів оздоровчого харчування з рослинної сировини і гідробіонтів;
  • наукові розробки технології виробництва кулінарних виробів з поліфункціональними добавками і геродіетічного спрямування;
  • закономірності структурування складних кулінарних страв, напоїв і харчових продуктів як гетерогенних систем з високим вмістом біологічно активних речовин;
  • розробка рекомендацій по системі дегустаційної оцінки зразків круп’яних продуктів;
  • розробка 14-денного меню для харчування дітей, які перебувають на оздоровленні та відпочинку в літній і зимовий період часу;
  • розробка технологій виробів і страв оздоровчого, лікувального, профілактичного та функціонального призначення;
  • розробка технологій страв функціонального призначення з добавками з морських водоростей;
  • розробка технології функціональної продукції профілактичного призначення з рослинної сировини;
  • оцінка якості води;
  • вдосконалення процесів екстракції рослинної сировини;
  • розробка технології молочних і кисломолочних продуктів функціональним призначення;
  • розробка технологій страв функціонального призначення з пінною структурою;
  • розморожування багатокомпонентних харчових систем; природні стабілізатори консистенції пюреобразних харчових продуктів;
  • розробка десперсійно-стійких багатокомпонентних систем;
  • розробка технологій десертів з низьким глікемічним індексом.

З РОЗРОБКАМИ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ МОЖНА ОЗНАЙОМИТИСЬ НИЖЧЕ:

Біленька І.Р., Голінська Я.А.

Бурдо А.К.

Д’яконова А.К., Степанова В.С.

Дзюба Н.А.

Золовська О.В.

Калугіна І.М.

Козонова Ю.О.

Колесніченко С.Л.

Колесніченко С.Л. 2

Тележенко Л.М., Дідух Г.В., Капчан В.І.

Тележенко Л.М., Кашкано М.А.

 

 

Реклама