Новини

КОНФЕРЕНЦІЇ — ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК СУЧАСНОГО СПЕЦІАЛІСТА!!!

Викладачі кафедри ТРіОХ та студенти 4 курсу напряму підготовки  6.051701 «Харчові технології та інженерія» професійного спрямування «Технології харчування» прийняли участь у Міжнародній науковій конференції з нагоди року італійської їжі у світі та ІІІ всесвітнього тижня італійської кухні ІТАЛІЙСЬКА ЇЖА В ІСТОРІЇ ТА КУЛЬТУРІ яка відбулася 28.11.2018 р. в  ОНУ імені І.І. Мечникова.

Викладачі й студенти підготували статті у збірник праць конференції:

  1. Калугіна Ірина МихайлівнаЯкименко Ірина Олександрівна (Одеса).Вплив розвитку технології на виробництво піци / Impatto dello sviluppo della tecnologia sulla produzione della pizza
  2. Колесніченко Світлана Леонтіївна,Кремнець Альбіна (Одеса). Карпачо як страва гурманів / Il carpaccio come piatto da buongustai
  3. Колесніченко Світлана Леонтіївна,Ляшенко Олексій СергійовичШарова Ірина Володимирівна (Одеса). Італійська кава: історія та сьогодення / Il caffè italiano: storia e modernità
  4. Атанасова Віта ВікторівнаГончарук Надія Валеріївна(Одеса). Вишуканість італійської кухні / La raffinatezza della cucina italiana

Були представлені доклади:

  1. Калугіна Ірина Михайлівна, Чалак Олеся Вікторівна, Чернець Олександра Ігорівна(Одеса). Моніторинг раціонів харчування сучасних італійців на підставі онлайн-анкетування / Monitoraggio delle diete degli italiani di oggi sulla base di sondaggi online
  2. Калугіна Ірина Михайлівна, Севериненко Софія Юріївна,Базюк Олександра Олексіївна  (Одеса). Моніторинг сучасних тенденцій в регіональній італійській кухні/ Monitoraggio delle tendenze della cucina regionale italiana moderna

Приймали участь в  презентації та дегустації «ІТАЛІЙСЬКА/БЕССАРАБСЬКА: КРОС-КУЛЬТУРНИЙ ДОСВІД РЕГІОНАЛЬНОЇ КУХНІ», яка відбулася в рамках конференції. 

Наши студенты наилучшие !!!

24 апреля в Национальном университете пищевых технологий (г. Киев) состоялась научно-практическая конференция по подведению итогов II тура Всеукраинского конкурса студенческих научных работ по отраслям знаний и специальностей в 2017/2018 учебном году по специальности «Пищевые технологии». Студентки-бакалавры Олейник Мария и Беззодина Анастасия специальности «Технологии питания» кафедры «Технологии ресторанного и оздоровительного питания» под руководством к.т.н., доц. Дзюбы Надежды Анатольевны заняли I место за научную работу «Разработка композиции и технологии напитков-биопротэкторов».

Поздравляем победителей и их руководителей и желаем успехов в дальнейших научных достижениях!

 

І знову конкурс — Всеукраїнський конкурс наукових робіт студентів!

Відповідно до наказу МОН України від 10.10.2017 р. № 1364 Національний університет харчових технологій визнано базовим вищим навчальним закладом Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт (далі – Конкурс) з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 навчальному році за спеціальністю «Харчові технології». Другий тур Конкурсу проводиться у два етапи: 1 етап — заочний (рецензування робіт); 2 етап — очний у формі науково-практичної конференції (захист робіт претендентами на перемогу). 

На конкурс було подано роботи з 26 вищих навчальних закладів України, всього подано 74 наукові роботи. За результатами рецензування сформовано рейтинговий список робіт та список запрошених до участі в науково-практичній конференції.

Наукова робота студенток 4 курсу професійного спрямування «Технології харчування» Беззодіної Анастасії та Олейнік Марії (керівник роботи — Дзюба Н.А., к.т.н., доцент кафедри Технології ресторанного і оздоровчого харчування ОНАХТ) за результатами сліпого рецензування Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 181 «Харчові технології» посідає 4 місце. 

Другий етап конкурсу, а саме захист робіт і остаточне розподілення призових місць відбудеться 23-24 квітня в Національному університеті харчових технологій (м. Київ, вул. Володимирська, 68).

Бажаємо нашим дівчатам наснаги та сили!

 

Англомовне пленарне засідання 14 Всеукраїнської наукової конференціі студентів з розділу «Харчові технології» відбулось 19 квітня! Цікаві доповіді та нові відкриття вже почали здивовувати аудиторію! Володіння іноземною мовою дає можливість студентам спілкуватись та обмінюватись досвідом з науковцями різних країн, що відкриває для них широкий шлях до  отримання нових і вдосконалення вже отриманих знань.

Наші переможці — наша гордість !!!

Студентки 4 курсу  професійного спрямування «Технології харчування» Беззодіна Анастасія та Олейнік Марія зайняли 1 місце у Міжнародному конкурсі наукових робіт студентів «Black Sie Science — 2018», з науковою роботою на тему «Beverages-bioprotectors with high antioxidant properties»  у м. Одеса. Керівник роботи — Дзюба Н.А., к.т.н., доцент кафедри Технології ресторанного і оздоровчого харчування ОНАХТ.

31285786_1661372033950403_6591206938728464384_n

Результати конкурсу представлено на сайті: http://isc.onaft.edu.ua/harchova-nauka-i-tehnologiya/

 

Студент 4 курсу профeсійного спрямування «Тeхнології харчування» Бондарeнко Олeксій зайняв 1 місцe у Міжнародному стартап-фeстивалі кулінарного мистeцтва «Національна кухня: вчора, сьогодні, завтра» в номінації «Об’єкт громадського харчування» у м. Могилів, Рeспубліка Білорусь. Кeрівник проeкту — Калугіна І.М., к.т.н., доцeнт кафeдри Тeхнології рeсторанного і оздоровчого харчування ОНАХТ. Вітаємо пeрeможців!

 

Відповідно з рішенням конкурсної комісії за найкращу наукову роботу академії за 2017 р. (наказ № 339-01 від 14,11,2017 р.) студентки 4 курсу  професійного спрямування «Технології харчування» Беззодіна Анастасія та Олейнік Марія зайняли 2 місце. Керівник роботи — Дзюба Н.А., к.т.н., доцент кафедри Технології ресторанного і оздоровчого харчування ОНАХТ.

Грамотами ОНАХТ за участь у конкурсі наукових робіт академії нагороджені студенти 3 курсу професійного спрямування «Технологія продуктів оздоровчого ті профілактичного харчування» Дубина Аліна, Варга Віталій.

 

II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 навчальному році за спеціальністю «Харчові технології»

Відповідно до наказу МОН України від 10.10.2017 р. № 1364 Національний університет харчових технологій визнано базовим вищим навчальним закладом Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт (далі – Конкурс) з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 навчальному році за спеціальністю «Харчові технології». Другий тур Конкурсу проводився у два етапи: 1 етап — заочний (рецензування робіт); 2 етап — очний у формі науково-практичної конференції (захист робіт претендентами на перемогу).

На конкурс було подано роботи з 26 вищих навчальних закладів України. За результатами рецензування сформовано рейтинговий список робіт та список запрошених до участі в науково-практичній конференції. За умовами Конкурсу на підсумковій науково-практичній конференції має відбутися захист результатів представлених робіт (тривалість виступу – до 10 хвилин) та проведене нагородження переможців.

Приємно відмітити, що за результатами сліпого рецензування робота під керівництвом доцента Дзюби Н.А. займає 4 місце з мінімальним відривом. За результатами відкритої конференції остаточно будуть підведені результати. Бажаємо нашим студентам та керівнику сил і наснаги в останньому ривку.

інформація взята з сайта http://nuft.edu.ua/actual/view/ii-tur-vseukrainskoho-konkursu-studentskykh-naukovykh-robit—z-haluzei-znan-i-spetsialnostei-u-2017-2018-navchalnomu-rotsi-za-spetsialnistiu-kharchovi-tekhnolohii_2018-04-23

Результаты первого этапа Международного конкурса студенческих научных работ «Black Sea Science 2018»

4 апреля 2018 г. в Одесской национальной академии пищевых технологий состоялось подведение итогов и объявление победителей Международного конкурса студенческих научных работ «Black Sea Science 2018».

На первом этапе конкурса, который длился с 06.03.2018 г. по 23.03.2018 г. состоялось рецензирование работ членами жюри — экспертами по соответствующим направлениям. По положению конкурса все работы рецензировали не менее чем два эксперта из иностранных ЗВО и ОНАПТ, а в спорных случаях для объективной оценки работы привлекались дополнительные рецензенты.

В январе 2018 г. было проведено рассылку приглашений к участию в конкурсе украинским и зарубежным высшим учебным заведениям. К 5 марта 2018 г. на конкурс было подано 186 работ, в том числе 153 работы из 48 украинских ЗВО и 33 работы с зарубежных университетов. Из зарубежных стран прислали работы с ЗВО Китая, Польши, Казахстана, Болгарии, Молдовы, Грузии и Беларуси.

В состав жюри поступили специалисты-ученые из 12 стран: Германия, Франция, Греция, Сербия, Израиль, Китай, Грузия, Польша, Казахстан, Болгария, Молдова, Беларусь.

По данным сайта https://www.onaft.edu.ua/news/number/1212

Фото Центр сприяння працевлаштуванню студентів і випускників.

МІЖНАРОДНА ПРАКТИКА — 2018 !!!

В ОНАХТ пройшла зустріч з компанією «ТУРАЛ МЕНИДЖЪНТ» для студентів, які бажають влітку пройти міжнародну практику в БОЛГАРІЇ.

Фото Інны Устенко.Додаткову інформацію для проходження практики можна отримати за посиланням: http://www.almariss.com.ua/vidy-otdyha/obuchenie/letnie-stazhirovki-v-otelyah-bolgarii/

 

Конкурс українсько-латвійських науково-дослідних проектів на 2019-2020 роки !!!

МОН України та Держагентство з розвитку освіти Латвійської Республіки оголошують конкурс спільних українсько-латвійських науково-дослідних проектів на 2019-2020 роки. Конкурс відкритий для будь-яких лабораторій чи науково-дослідних груп вишів, науково-дослідних установ і підприємств обох країн.

Прийом проектів триватиме з 15 березня до 15 травня 2018 року.

До участі у конкурсі приймаються проекти за такими пріоритетними напрямами:

  • Енергетика та енергоефективність;
  • Екологія та раціональне природокористування;
  • Нові технології профілактики та лікування основних захворювань, дослідження у сфері біотехнологій, біоінженерії та генетики;
  • Нові матеріали;
  • Демографічні зміни, міграція та мігранти;
  • Особливості та проблеми регіонального розвитку і соціальної згуртованості;
  • Технології оборонного спрямування.

Основні документи для участі:

  • супровідний лист
  • заповнена форма заявки
  • лист від організації-співвиконавця
  • акт експертизи на відкриту публікацію результатів досліджень по темі проекту
  • анотація проекту

Докладніше: https://mon.gov.ua/ua/news/pochinayetsya-konkurs-ukrayinsko-latvijskih-naukovo-doslidnih-proektiv-na-2019-2020-roki

Інформація надана відділом міжнародних грантів ЦМС,
за детальною інформацією звертайтесь за тел.: 712-15-21.

29243766_911824108997960_7335381121649082368_nПОЧАТОК ЗАХИСТУ ДИПЛОМНИХ ПРОЕКТІВ — 2018 року.

13 бeрeзня розпочала роботу Eкзамeннаційна комісія з захисту кваліфікаційних робіт магістрів та дипломних проeктів спeціалістів зі спeціальності «Тeхнологіі харчування».

14 БЕРЕЗНЯ Eкзамeннаційна комісія зі спeціальності «Тeхнологіі харчування» оцінила роботи магістрів-випускників кафедри Технології ресторанного і оздоровчого харчування.

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ В ОНАХТ

На сегодняшний день, тема спорта и здорового образа жизни набирает всё большую популярность среди молодых людей, а спортивное питание, как помощник в достижении спортивных результатов, вызывает у молодёжи неподдельный интерес.
В сфере спортивной индустрии с каждым годом все больше набирают популярность высокоуглеводные и высокобелковые спортивные батончики, как компактная и удобная в использовании спортивная добавка, которая применяется для быстрого насыщения энергией и для восстановления организма после тренировок.
В последнее время, проводится множество исследований в сфере спортивного питания, и, в том числе, среди студентов и молодых учёных. Таким образом, студенткой 4-го курса Одесской национальной академии пищевых технологий, были разработаны несколько рецептов сбалансированного пищевого продукта, обладающего функциональными свойствами, с применением компонентов, богатых пищевыми волокнами.

Фото Елены Золовской.

СМАЧНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС З ШОКОЛАДУ

А чи вмієте Ви малювати шоколадом? А учні 11 класу школи №101 тепер вміють! Викладачі та студенти кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування вперше провели майстер-клас «Малювання шоколадом».

Фото Дениса Попкова.

Фото Дениса Попкова.

Фото Дениса Попкова.

 

Фото Дениса Попкова.Фото Дениса Попкова.

 

КОРИСНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС

Діти – це наше майбутнє! Корисні майстер-класи для найкращого майбутнього.
Мистецтво карвінгу для школярів 9-го класу у виконанні студентів кафедри Технології реторанного і оздоровчого харчування відбувся 14 грудня.

 

Образование через всю жизнь!!!

Сегодня (23 ноября) студенты кафедры провели мастер-класс на тему: «Блюда турецкой и болгарской кухни» для тех, кто не устал учится. Так держать👍👍👍 С улыбкой по жизни!!!

ОНАПТ приглашает на FoodRace

Одесская национальная академия пищевых технологий приглашает учащихся 9-11 классов школ города и области принять участие в интересной и увлекательной игре с элементами квеста FoodRace, которая пройдет 14 октября во ОНАПТ по адресу Канатная, 112 (внутренний двор). Сбор участников с 10.00, старт в 11.00.

НО, помните — заблаговременная регистрация — обязательна!

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ можно ТУТ: https://docs.google.com/forms/d/1Iv5AlgjKCb_lQ7PJ1QKgcBusSwPIYsuZg7rpoxVYCGI/edit

FoodRace — это возможность на несколько часов стать студентом, слушать лекции, участвовать в практических занятиях, сдавать зачеты и экзамены и конечно получить диплом!
Все это вам придется делать в формате гонки с кульминацией в виде кулинарного конкурса.
Жюри конкурса — лучшие рестораторы и шеф-повара нашего любимого города.

Запрошуємо взяти участь у 10 Всеукраїнській конференції «Молодь за здоровий спосіб життя», яка відбудеться 29 вересня — 1 жовтня 2017 року.

ЗАПРОШЕННЯ ЗСЖ 2017 — укр

 

Выпуск — 2017.

 

 

 

ЛУЧШИЕ ИЗ ЛУЧШИХ!!!

1 июля 2016 Г. состоялся Совет Академии, были подведены итоги работы коллектива, поставлены цели на будущее и отмечены лучшие из лучших.

Атанасова В.В. и Дидух Г.В. получили документы подтверждающие звание доцентов кафедры Технологии ресторанного и оздоровительного питания.

В рамках нового Закона о Высшем образовании в этом году впервые был проведен конкурс на звание лучших профессора, доцента, асистента. Диплом 2 степени на звание лучшего професора 2015 г. получила д.т.н. Тележенко Л.Н., а диплом 1 степени на звание лучшего преподавателя 2015 г. по направлению учебная и методическая работа — к.т.н., доц. Дзюба Н.А.

 

Реклама